Количка
продукти: сума: лв.

Национален телефон: 0700 11 001

Яж закуската си като крал, обяда като принц, а вечерята като бедняк – част 2

Време е да продължим напред с темата за закуската като задължителен елемент от нашето ежедневие. За да можем да разгледаме не само проблема, но и неговите потенциални решения, сме длъжни да вникнем по-детайлно в ежедневните действия, които ни пречат да се погрижим за тялото си по най-здравословния начин. Онзи, който ще ни спести излишните диети, чувството за вина, когато нарушим режима си и изморителното завъртане в омагьосания кръг на борба със собственото ни тяло.

Кой изобщо има времето да закусва?

Според проучване от 2015 г. близо 53% от съвременните хора в града пропускат закуска поне веднъж седмично, а 12% изобщо не ядат сутрин.

Масово хората споделят, че не се чувстват гладни след ставане, а като друга основна причина посочват липсата на време. Същото проучване установява, че когато хората все пак хапват преди работа, масово те предпочитат да го направят в движение, като си вземат нещо набързо от заведение за бързо хранене или кафене.

Когато искаме да насърчим хората да закусват трябва обърнем внимание на това, че неща като понички, сладкиши, палачинки и подсладени зърнени храни са пълни с наситени мазнини и съдържат много малко протеини и фибри. Това далеч не са храните, които да ви осигурят здравословен старт на деня.

Какво можем да направим, ако храната често е нездравословна и правилната закуска отнема твърде дълго и как да си гарантираме бързата и питателна закуска?

Стига да искаме, всичко е възможно. Овесена каша е здравословен избор, защото съдържа вид растителни влакна, които могат да ви помагат да се чувствате сити и заредени с енергия като едновременно с това намаляват нивата на лошия холестерол в организма.

Това обаче идва с предупреждение:

Избягвайте ароматизираните видове овесена каша, които съдържат добавена захар. Ако искате да направите закуската си по-вкусна или разнообразна, спокойно можете да сложите в нея мед, сушени или пресни плодове, ядки и семена.

Друг вариант са яйцата, добрата, стара и позната основна закуска. Ако нямате достатъчно време за приготвянето им ежедневно, твърдо сварените яйца са добър вариант, защото могат да се правят предварително през уикенда и да се хапват поне седмица след това, а към тях спокойно можете да добавите какво ли не. Филийка от 100% препечен пълнозърнест хляб, кисело мляко с парченца плод или пък нарязани сурови зеленчуци могат да направят сутрешното ви меню добре балансирано без да отделяте прекалено много време в подготовка.

Подборът на пълноценна закуска с високо съдържание на фибри, сложни въглехидрати и протеини е най-добрият вариант. Започвайки деня си със такава комбинация, вие можете да сте спокойни, че ще бъдете заредени с енергия, апетитът ви ще бъде задоволен и ще можете да предразположите тялото си към здравословно хранене без неконтролируеми пристъпи на глад за сладки и вредни храни.

Онова, което често ни пречи да се придържаме към правилно хранене и здравословния начин на живот, са нашите вредни навици. И ако повечето хора смятат, че борбата с тях е трудна, изисква изключителна воля и това ги кара да се откажат, то нашата практика, развиваща се вече повече от 40 години, доказва, че с правилните средства, всичко това може да се случва леко и с истинско удоволствие. За това, ако сте решили, че искате да се чувствате в мир с тялото си, грижейки се за него, нашият съвет е да опитате да изчистите натрупаните шлаки и токсини, които биха ви спъвали на всяка крачка.

Запознайте се с програмите ни за детоксикация и разчитайте на нас като верни спътници не само в програмата „Усещане за подмладяване“, но и в търсенето на индивидуален подход, с който вие да откривате своята лична нова мотивация и да се радвате на всяка извървяна крачка по пътя към здравето.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 866 871